Tort exotic

Postat de postavaru in Torturi
17 Apr 2012 | 7158 vizualizari
Tort exotic

Saptamana trecuta mi-am sarbatorit sotul, si cum altfel decat cu un tort special. Este o combinatie foarte interesanta de arome. Sper sa va placa si sa-l incercati (despre tort vorbim, sa fie clar :))).

Ingrediente

Blat:

  • 100 g alune de padure nesarate
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 50 g faina

Jeleu de visine:

  • 1 cana visine fara samburi
  • 100 ml suc de porocale
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 7 g gelatina
  • Mousse de mango:
  • 1 mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc de portocale
  • 220 ml smantana pentru frisca
  • esenta de portocale
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 13 g gelatina

Crema de lapte condensat:

  • 1 cutie lapte condensat (397 g)
  • 1 banana
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 70 g coniac
  • 100 ml lapte
  • 16 g gelatina
  • 50 ml apa pentru diluat gelatina

Jeleu de mango:

  • 1 mango
  • 400 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • 6 g gelatina

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam bine ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.Adaugam apoi untul topit si esenta. Adaugam alunele macinate si faina in compozitie, amestecand usor.
Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava cu diametrul de 26 cm.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc mediu timp de 20-30 de minute.
Scoatem blatul de un gratar de bucatarie si il lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de jeleul de visine. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Mixam visinele iar apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Punem totul la foc si lasam sa fiarba cateva minute.
Dam de pe foc si cand s-a racorit putin (atat cat sa nu mai arda la deget) adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva.
Turnam jeleul in forme (eu am folosit doua cutii patrate) si dam la frigider pana se intareste.

Pana sta jeleul la frigider, ne ocupam de mousse-ul de mango. La inceput punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Curatam fructul de mango si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Il punem apoi la fiert impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam sa fiarba 4-5 minute apoi il dam de pe foc si il pasam cu mixerul vertical.

Lasam sa se raceasca putin, cat sa nu mai friga la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si intre timp mixam bine smantana pentru frisca.

Adaugam frisca batuta peste pasta de mango racita si amestecam usor.
Montam in jurul blatului un inel de tort si turnam mousse-ul de mango. Dam la frigider pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit crema, aranjam jeleul de visine in mijlocul tortului si incepem sa pregatim crema de lapte condensat.
Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Laptele il punem la incalzit. Luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata.
Pasam banana cu o furculita si o adaugam in laptele condensat. Cand laptele a ajuns la temperatura camerei il amestecam cu laptele condensat. La final adaugam coniacul si esenta.

Turnam crema peste tort si dam la frigider pana se intareste.

Urmeaza apoi ultimul strat: jeleul de mango.
Curatam fructul si il dam pe razatoare apoi il punem la fiert impreuna cu apa si zaharul. Lasam sa fiarba 15 minute.
Luam de pe foc si mixam cu un mixer vertical. Adaugam esenta de lamaie si cand a atins o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina pe care am hidratat-o in prealabil in 5 linguri de apa rece.

Lasam sa se raceasca apoi il turnam peste crema de lapte condensat.

Dam tortul la frigider pentru inca o ora apoi il decoram dupa preferinte. Eu am folosit piersici din compot si ciocolata alba topita.

Povestea a fost lunga, torul nu a fost chiar asa de greu de preparat cum pare, iar gustul a fost unul senzational.

Multumesc Anto!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort exotic

Postat de giorgi

Tort exotic

Blatul: Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare ,se adauga mierea si se bate (mixeaza) in continuare ,apoi incorporand migdalele macinate.La urma am pus galbenusurile ,incorporandu-le...

Citeste continuarea

Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

Postat de moi_miruna

Tort diplomat Anamaria cu glazura de ciocolata amaruie

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2012, 12:59
La multi ani sotului tau super frumos si delicios tortul..te felicit!!!esti o sotie minunata!!
la 17.04.2012, 13:00
La multi ani impreuna !
la 17.04.2012, 13:03
Rocsi scumpa
la 17.04.2012, 13:03
Multumesc Costel. La fel si voua
la 17.04.2012, 13:09
Noa apai hai sa vorbim despre tort desi gandeam ca faci o exceptie daca a fost ziua lui
asa-mi trebuie daca n-am profitat cand mi-ai dat liber la pupat
spune-i totusi ca-l pupa Dia

bine no,iti zic si de tort ca-i de revista,nici n-as avea curajul sa mananc

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking