Tort exotic

Postat de Roda in Torturi
8 Mai 2009 | 5607 vizualizari
Tort exotic

Este un tort fin, delicios si se preteaza la marile sarbatori.

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 100g zahar +5 linguri,
  • 1 praf de vanilie,
  • 100g.faina,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • 1 praf de copt,8 foi de gelatina sau 24g.gelatina incolora,
  • 1 cutie compot de mango,
  • 200g.frisca,
  • 300g.iaurt  cu gust de vanilie,
  • 300g.iaurt natur,
  • 6 foi sau 18g. gelatina rosie,
  • 1 rodie,
  • 4 linguri sirop de rodie sau de zmeura,
  • 6 linguri cocos ras,
  • 1 mango proaspat,
  • 1 buc.carambola(fruct in forma de stea);

Mod de preparare

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece.Se adauga, in ploaie, 100g. zahar, apoi galbenusurile ,faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar.

2.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 26 cm., se toarna compozitia si se coace 20-25 minute, la 175*C.

2.Se scurg de suc fructele de mango,iar frisca se bate spuma.Cele doua sortimente de iaurt se amesteca si se adauga 5 linguri de zahar.Gelatina incolora se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet si se incorporeaza in iaurt,care se amesteca cu frisca batuta  si cu fructele de mango taiate cubulete.

3.Se scoate blatul din forma ,se ia hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema , se netezeste si se pune la rece , in frigider, pentru 1 ora.

4.Se taie rodia in doua si se scot semintele.Se pun semintele intr-un bol.Sucul de rodie se amesteca cu 4 linguri sirop de rodie , se mai adauga apa in asa fel incat sa se obtina 5 dl. de suc  si se pune la fiert.Se dizolva gelatina rosie in putina apa rece  ,apoi se fierbe in sirop.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca  si apoi se pune pentru 1 ora in frigider.

5.Se scoate tortul din forma, se aseaza pe un platou  si se presara cocos ras pe margini.Deasupra se pune compozitia cu gelatina rosie si se orneaza cu  seminte de rodie, felii de mango si stelute de carambola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort exotic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort exotic

Postat de giorgi

Tort exotic

Blatul: Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare ,se adauga mierea si se bate (mixeaza) in continuare ,apoi incorporand migdalele macinate.La urma am pus galbenusurile ,incorporandu-le...

Citeste continuarea

Tort exotic

Postat de postavaru

Tort exotic

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam bine ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul.Adaugam apoi untul topit si esenta. Adaugam alunele macinate si faina in compozitie, amestecand usor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2009, 21:34
este atat de evident ca poza e din revista!
si nu e singura! mai ai cel putin una !
la 12.05.2009, 23:33
Poza este facuta cu telefonul celular, dar nu a iesit bine, nu stiu ce s-a intamplat ,nu este clara si nu este din nici-o revista.
la 12.05.2009, 23:37
Si fiindca nu se vede bine ,o voi sterge;cand voi reusi sa clarific imaginea, o voi posta din nou.
la 13.05.2009, 10:05
Torturile cu fructe, mai ales cele exotice, sunt flebetea mea.Pare un tort gustos.
la 07.10.2010, 23:14
multumesc dereteta, a iesit excelent!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking