Tort Fanta Dukan

Postat de deyutzky in Torturi
24 Apr 2014 | 13017 vizualizari
Tort Fanta Dukan

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 3 linguri tarate de grau
  • 9 linguri lapte praf degresat
  • indulcitor dupa gust
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml lapte degresat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri indulcitor
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza degresata
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • indulcitor dupa gust
  • Budinca de Fanta:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml suc Fanta Zero
  • 1 plic gelatina
  • 3-4 linguri indulcitor

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel.

Punem pe rand taratele de ovaz si de grau, laptele praf, cacaua, indulcitorul si praful de copt si amestecam incet cu telul.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (26 cm diametru) si turnam compozitia obtinuta.

Preincalzim cuptorul si lasam tava in cuptor pentru aprox. 25-30 de minute la foc mica pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema.

Crema:

Amestecam branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Budinca:

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.

Intr-o craticioara punem 600 ml suc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam separat cu praful de budinca si indulcitorul.

Cand sucul incepe sa clocoteasca adaugam compozitia obtinuta si amestecam cu telul pana cand compozitia se ingroasa si devine translucida. O dam la o parte, adaugam gelatina si amestecam. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Eu am amestecat in budinca cu telul din cand in cand pentru a nu se forma acea crusta deasupra.

Asamblare:

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara si punem blatul pe care il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam laptele degresat cu esenta si indulcitorul).

Punem crema de branza peste blat, iar peste aceasta adaugam budinca si dam la frigider pentru cateva ore.

Inlaturam folia alimentara si il transferam pe un platou.

Se pastreaza la frigider. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Postat de simona72

Tort cu crema de capsuni, zmeura si sampanie

Pentru blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase. Se toarna in fir subtire uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele si se amesteca usor su un tel tip para. Se mai...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar, cu nasturei de ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert tort aniversar, cu nasturei de ciocolata

Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.04.2014, 22:38
wooow ce bunatate chiar si la dieta
la 24.04.2014, 22:39
la 24.04.2014, 23:12
arata atat de bine!
la 24.04.2014, 23:20
e super
la 24.04.2014, 23:35

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking