Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- Crema
- 300 ml lapte condensat
- 100 ml lapte dulce
- 1 plic gelatina
- 1 lingura rasa cu miere
- 300 ml frisca
- esenta de vanilie
- Sirop
- 5 linguri zahar
- 150 ml lapte
- 1 plic cappucino
- Decor
- 200 ml frisca
- 100 gr krantz
- frunze de ciocolata
Mod de preparare
Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit.
Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de lapte dulce. Dupa ce s-a hidratat gelatina, o punem pe baie de aburi pana devine lichida. Amestecam gelatina cu compozitia de lapte condensat si dam la rece cel putin o ora pana devine ca o budinca. Batem frisca si amestecam cu crema de lapte condensat.
Taiem blatul in 3, insiropam cu siropul facut astfel: caramelizam zaharul, adaugam laptele, lasam pana se topeste zaharul, apoi luam de pe foc. Adaugam plicul de cappucino.
Insiropam fiecare blat si asamblam. Blat/jumatate din crema,blat/cealalta jumatate,blat. Deasupra am pus frisca amestecata cu Krantz. Frisca se bate bine si se adauga Krantz-ul facut din zahar caramelizat amestecat cu nuci.Se lasa la racit,dupa ce se raceste se rupe bucati mici si se baga in robotul de bucatarie. Am adaugat la decor frunze de ciocolata.
Reteta pt frunze o gasiti aici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Festiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|