Tort gen Kinder Pingui

Postat de nilgun in Torturi
18 Apr 2013 | 4253 vizualizari
Tort gen Kinder Pingui

Ingrediente

  • 5 oua
  • jumatate de cana de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri miere
  • 50 ml lapte si 50 gr gris si 50 gr faina
  • cacao, aproximativ 40 de grame
  • praf de copt cam un sfert de pachetel
  • zahar vanilinat
  • - frisca lichida , eu am folosit 440 de gr, dar recomand mai multa
  • - 3 linguri lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita miere
  • un plic gelatina alimantara
  • -200 gr ciocolata de menaj
  • - 40 ml frisca lichida
  • Pentru glazura mai avem nevoie si de inca
  • 150 gr ciocolata
  • si alte 40 ml frisca

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, aproximativ 15 minute fiecare blat (depinde de cuptor).

Pentru crema se bate frisca cu zaharul, eu pun si un pic de intaritor de frisca. Apoi adaugam mierea si laptele condensat. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachetel, apoi se adauga la crema. 

Jumatate din crema se pune peste primul blat, eu ii pun si inelul de la tava de tort, si se da la frigider pentru o ora - doua. Se scoate apoi de la frigider, se adauga ciocolata pe care in prealabil am topit-o in frisca lichida. Se pune a doua jumatate de crema, se pune urmatorul blat. Se imbraca in ciocolata topita si se lasa la frigider cat mai mult, chiar toata noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gen Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Postat de katty

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...

Citeste continuarea

Tort cu ananas si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu ananas si mascarpone

Blat:  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.  2. Separa albusurile de galbenusuri.  3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2013, 09:23
Păi şi pozele
la 18.04.2013, 09:25
la 18.04.2013, 09:26
nu mi se incarca...............
la 18.04.2013, 09:29
Pi poate au peste 1Mb, trebuie văzut.
la 18.04.2013, 09:30
da daca sunt descarcate direct de pe aparat nu merg, le-am pus pe facebook si am copiat de acolo

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking