Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri de zahar Green Sugar
- 5 lg de faina
- 1 praf de copt
- 300 gr de amestec de fructe
- Crema:
- 1 plic de Creme Ole cu gust de vanilie
- 400 ml lapte rece
- Pentru insiropat tortul:
- siropul lasat de fructe
- Pentru ornat:
- 100 gr Creme Patisserie
Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza informa de tort uns a cu unt si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si d-am la rece pana cand este gata blatul. Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca,il taiem in doua si-l insiropam cu siropul lasat de fructe,nivelam crema peste prima parte de blat,asezam si a doua parte ,mai punem un strat de crema si fructele deasupra.Ornam cu frisca si-l da-m la rece 15 minute.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|