Tort Himalaya

Postat de Lia1 in Torturi
10 Ian 2014 | 14022 vizualizari

Pana sa indraznesc sa prepar macarons, acest tort era desertul preferat pe care il faceam atunci cand ramaneau multe albusuri de la alte preparate. Este tortul Himalaya al Sandei Marin, intr-o alta prezentare, i-am adaugat coulis din capsuni pentru acel gust dulce-acrisor fructat si pentru un accent de culoare in farfurie. Am simtit nevoia de ceva acrisor pentru ca Sanda Marin pune in crema de frisca fructe si asta va recomand, desigur, pentru ca nu este atat de dulce ca in varianta mea de astazi: in frisca am adaugat in loc de fructe, dulceata de capsuni. Gustul este foarte bun, aromat, dar este mai dulce decat cu fructe. Calculul masurii diametrului a pornit de la marimea platoului in care aveam sa il asez. Platoul are cavitatea de 22cm. Am trasat cercuri de 18.5 cm pe hartia de copt pentru ca acestea cresc si ajung la 22.

Inapoi la reteta

Comentarii (50)

la 10.01.2014, 21:16
WOOW! ce avem noi aici!
la 10.01.2014, 21:20
Ti l-am admirat si pe blog..Este GROZAV...
la 10.01.2014, 21:22
Eteeeee! I-au iesit moatele,Liei!
la 10.01.2014, 21:24
il facea si mama mea. eu nu am reusit niciodata sa mananc din el, muuult, muult prea dulce pt mine. dar felicitari pentru rabdare si efort!
la 10.01.2014, 21:31
la 10.01.2014, 21:31
Buni )))
la 10.01.2014, 21:35
Laura, in varianta 2 de crema cu smantana acra+fructe in loc de dulceata + coulis-ul acrisor, este dulce ca orice tort

mie mai grave mi se par cele imbracate in crema toata numai unt
la 10.01.2014, 21:36
la 10.01.2014, 22:21
frumos!
la 10.01.2014, 22:22
la 10.01.2014, 22:41
Am zis ca-mi place mult de tot
la 10.01.2014, 23:17
Mult de lucru, dar merită.
la 11.01.2014, 01:43
e excelent lia bravo
la 11.01.2014, 02:03
la 11.01.2014, 06:26
Ade, eu am dat variante, de aceea am scris mult dar sunt ca la orice tort: "blat" (foile), crema si coulis in loc de glazura

foile nu sunt de intins cu sucitorul, merge repede (coptul dureaza)

asamblarea e de ras, nu e de intins fondant si de facut floricele laborioase

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking