Tort Himalaya

Postat de Lia1 in Torturi
10 Ian 2014 | 14022 vizualizari

Pana sa indraznesc sa prepar macarons, acest tort era desertul preferat pe care il faceam atunci cand ramaneau multe albusuri de la alte preparate. Este tortul Himalaya al Sandei Marin, intr-o alta prezentare, i-am adaugat coulis din capsuni pentru acel gust dulce-acrisor fructat si pentru un accent de culoare in farfurie. Am simtit nevoia de ceva acrisor pentru ca Sanda Marin pune in crema de frisca fructe si asta va recomand, desigur, pentru ca nu este atat de dulce ca in varianta mea de astazi: in frisca am adaugat in loc de fructe, dulceata de capsuni. Gustul este foarte bun, aromat, dar este mai dulce decat cu fructe. Calculul masurii diametrului a pornit de la marimea platoului in care aveam sa il asez. Platoul are cavitatea de 22cm. Am trasat cercuri de 18.5 cm pe hartia de copt pentru ca acestea cresc si ajung la 22.

Inapoi la reteta

Comentarii (50)

la 11.01.2014, 06:27
Daca Diei si lui Mihu le place, am trecut examenul
la 11.01.2014, 06:47
Frumos tort ! Te rog sa -mi spui cat timp ai copt in cuptor si la ce temperatura?
la 11.01.2014, 07:24
Multumesc Dana ca ai citit. Pe blog corectasem acest neajuns pe care l-am observat dar am editat direct si in calculator ramasese vechiul text. Scuze!

Am editat acum si completat:
"Se coc la 110-120 grade, punand tava pe treapta cea mai de sus a cuptorului pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Dureaza vreo 45 de minute la foi iar bezelutele mici se coc rapid, dupa 10 minute se rumenesc dar raman moi la mijloc (la cuptorul cu gaz). Dupa primele 20 de minute incepeam sa le cercetez pt. ca la cuptorul meu repede se rumenesc pe fund, spre final am redus chiar la treapta 1. Puteti intredeschide usa si protejati butoanele ca atunci cand coaceti la grill."

Sa ma mai atentionezi daca este ceva neclar
la 11.01.2014, 07:39
la 11.01.2014, 07:49
Frumos si delicios
la 11.01.2014, 08:47
la 11.01.2014, 09:14
la 11.01.2014, 09:27
mmm,e bun chiar foarte bun,da ai avut ceva treaba la el!!
la 11.01.2014, 10:10
frumos
la 11.01.2014, 12:37
Frumos, delicios si bravo pt descrierea modului de preparare!!
la 11.01.2014, 14:59
super
la 11.01.2014, 15:40
excelent! Felicitari, Lia!
la 11.01.2014, 17:54
va multumesc
la 11.01.2014, 18:24
delicios trebuie sa fie!
la 11.01.2014, 21:20
wow super

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking