Tort "Iepurasii ciocoholici"

Postat de miha in Torturi
21 Mai 2009 | 10137 vizualizari
Tort "Iepurasii ciocoholici"

Un tort ce va satisface orice ciocoholic...:))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru blatul de bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :) Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.

In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.

Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.
Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde. :))
Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blatul de bezea:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.
Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am "uitat" acolo. :)

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:

Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot. ;)

Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.
Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le "imbracam" in krantz.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Iepurasii ciocoholici"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mango si mousse de piersici

Postat de diaconta

Desert tort cu mango si mousse de piersici

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat...

Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de comanligia

Tort Amandina

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se bate pana devin spumoase. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana acesta se topeste,se adauga apa. Se freaga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2009, 23:43
Arata super tortul tau.Pacat ca nu locuiesti mai aproape de mine, altfel...Este multa munca cu acest tort, dar merita.Bravo!
la 22.05.2009, 00:44
Mama, cum arata felia aia!!! eu nu prea le aveam cu ciocolata, dar cand vad o asa felie de tort , sunt lesinata!! Miha, ce caut eu la ora asta aici?
la 22.05.2009, 11:47
aoleeeu, ce de ciocooo!
la 22.05.2009, 11:53
lesin...nu mai ...ara bestial
la 22.05.2009, 11:55
Multumesc Roda!

Nu e foarte greu de facut,doar ca necesita ceva timp prepararea lui.

Numa la blatul de bezea am copt vreo 4 ore.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking