Tort in straturi cu jeleu de visine

Postat de Creatsa in Torturi
2 Oct 2014 | 15337 vizualizari
Tort in straturi cu jeleu de visine

Un tort ce necesita multa rabdare dar finalul este grozav de bun si frumos!

Ingrediente

  • Blat pandispan :
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Blat de ciocolata :
  • 65 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 4 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • Jeleu visine:
  • 300 g visine fara samburi(din compot)
  • 3 linguri de zahar
  • 150 ml compot de visine
  • 5 g gelatina+3 linguri de apa rece
  • Mousse de vanilie cu coniac:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 30 ml coniac
  • 6 g gelatina+3 linguri de apa rece
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina +3 linguri de apa rece
  • Crema de frisca si mascarpone:
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura de zahar
  • 180 ml frisca lichida
  • Decor:
  • ciocolata rasa(alba si neagra)
  • decoratiuni din ciocolata
  • visine

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blaturile.

Blatul pandispan:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.

Am adaugat apoi pe rand ,galbenusurile,uleiul ,faina amestecata cu praf de copt iar la final vanilia.

Am tapetat o tava cu unt si faina /hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Blat de cacao:

Am topit ciocolata pe baie de aburi.

Galbenusurile le-am mixat cu jumatate din cantitatea de zahar pana au devenit cremoase.

Am adaugat cacaua si ciocolata si am mixat pana le-am incorporat bine.

Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar.

Am adaugat albusurile peste galbenusuri,in cateva transe,amestecand usor cu o spatula.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.(blatul va creste mult la copt dar se va lasa destul de tare, nu este nici o problema asa trebuie sa fie)

Cat timp se racesc blaturile am pregatit jeleul de visine.

Am pus visinele pe foc cu zaharul si compotul pana s-a topit zaharul apoi am lasat la racit. Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste visine. Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit (cat sa poata fi intins si sa nu curga)

Peste blatul de pandispan am pus jeleul si am nivelat bine apoi l-am acoperit cu blatul de ciocolata. Am dat la rece pana am pregatit cremele.

Mousse de vanilie si coniac:

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.

Laptele l-am pus pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Peste galbenusuri am adaugat laptele fierbinte apoi am pus din nou amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.

Am adaugat vanilia si coniacul si am omogenizat bine.

Gelatina am hidratat-o in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o in crema de vanilie racita.

Am mixat frisca pana a prins consistenta apoi am adaugat  crema de vanilie si am mixat bine.

In jurul tortului am pus un inel detasabil si mousse-ul de vanilie.

Cat timp se intareste primul mousse am pregatit al doilea mousse.

Am topit ciocolata cu 100 de ml frisca lichida.

Am luat-o de pe foc ,am adaugat galbenusurile si am amestecat energic.

Cat timp se raceste ciocolata am hidratat gelatina si am mixat restul de frisca.

Gelatina am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata apoi am incorporat treptat si frisca amestecand usor.

Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de vanilie si am nivelat bine apoi am dat tortul la rece pentru cateva ore.

Crema mascarpone:

Am mixat mascarponele cu zaharul si frisca pana s-a intarit si am obtinut o crema fina.

Am imbracat tortul in crema de mascarpone apoi l-am decorat cu ciocolata rasa,decoratiune din ciocolata si visine din compot. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in straturi cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort nemtesc

Postat de dantes

Tort nemtesc

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se toarna in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la 190...

Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata

Postat de rhapsody

Tort cu crema de ciocolata

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2014, 20:25
La multi ani pentru mama ta! ..Tortul este grozav!
la 02.10.2014, 20:26
la 02.10.2014, 20:27
La multi ani mamei! Felicitari cofetaresei sefe!
la 02.10.2014, 20:28
La multi ani mamei si felicitari pt tort, e superb
la 02.10.2014, 20:30
Multumesc ,dragii mei

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking