Ingrediente
blat
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de copt
pentru umplutura si ornat
- 100gr caise din compot
- 100gr ananas din compot
- 100ml de sirop pentru a insiropa blatul
- o cutie de frisca lichida de 250 g
- 50gr fulgi de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,
Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.
Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min
Cand este gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua in asa fel incat sa obtinem 3 foi
insiropam fiecare foaie, punem mai intai pe foaie un strat subtire de frisca peste care aranjam fructele taiate cubulete ,punem si a doua foaie cu care procedam la fel ,adaugam si a treia foaie si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|