Ingrediente
- blat:
- 1 ou,
- 100g zahar,
- 100ml lapte,
- 100g faina,
- 1.2 praf de copt,
- cacao,
- esenta rom
- caramel:
- 6 oua
- 200g zahar
- 800ml lapte
- 1 esenta rom
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- sirop:
- 6 liguri zahar
Mod de preparare
Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit, laptele , faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine.
Caramel: batem bine ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom
Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt. blat.
introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min.
se rastoarna pe platou doar cand este complet racit.
se poate decora cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|