Ingrediente
- blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic crema pt prajituri cu gust de ciocolata
- crema:
- 350 ml frisca lichida
- 150 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 1 plic crema pt prajituri cu gust de vanilie
- glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 ml frisca lichida
- 50 g unt
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare
Blatul:Albusurile se mixeaza pana devin spuma, adaugam cate o lingura zahar, apoi cate un galbenus mixand foarte bine. Adaugam plicul de praf de crema amestecand usor cu o lingura de lemn. Am tapetat o forma rotunda de tort cu unt i putina faina, am turnat compozitia si am introdus la cuptorul incalzit, lasand approx 25 min.Crema: Intr-un bol am pus frisca, zahar, plicul de crema si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Glazura: Intr-o craticioara am pus cubuletele de ciocolata neagra, frisca si esenta de rom si am lasat la foc mic pana ce devine fluida.
Blatul l-am pus pe un platou, am pus stratul de crema, apoi am turnat glazura de ciocolata.
Se lasa la rece pana a 2a zi si a iesit o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|