Ingrediente
Pentru blat :
- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata
Pentru crema:
- 350 ml frisca lichida
- 150 ml lapte
- 2 linguri cu zahar
- 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
- 1 fiola esenta rom
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
Crema:
Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.
Glazura:
Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.
Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.
Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|