Tort Krem a la krem

Postat de caroline in Torturi
20 Mar 2014 | 10338 vizualizari
Tort Krem a la krem

Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D

Ingrediente

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Blatul: 

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Crema: 

Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.

Glazura: 

Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.

Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.

Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine

Postat de mirela0911

Desert tort Krem a la Krem cu zmeura si afine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma. Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Tort Krem a la Krem

Postat de ralu_ca

Tort Krem a la Krem

Blatul: Albusurile se mixeaza pana devin spuma, adaugam cate o lingura zahar, apoi cate un galbenus mixand foarte bine. Adaugam plicul de praf de crema amestecand usor cu o lingura de lemn. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 20:54
Am sosit,cate portii imi dai?
la 20.03.2014, 20:56
La multi ani,Caro!Super tortul asta
la 20.03.2014, 21:10
yummyyy...si eu vreauuuu
la 20.03.2014, 21:11
Imi imaginez ce delicios este
la 20.03.2014, 21:15
La multi ani, frumosi si sanatosi!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking