Tort " Lapte de pasare"

Postat de luminita20_2006 in Torturi
12 Mai 2009 | 20690 vizualizari
Tort " Lapte de pasare"

Ingrediente

blat:
  • 4 oua
  • 1 pahat de zahar
  • 1 pahar faina
crema:
  • 40 gr gelatina
  • 1 pahar lapte
  • 300 gr unt
  • 10 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingura faina
glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare

blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.

crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. se amesteca cele 2 compozitii.

Blatul se imparte in 2 parti; pe 1 parte se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:

toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere.se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Lapte de pasare"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de Ksenya

Desert tort expres Lapte de pasare

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol...

Citeste continuarea

Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)

Postat de Diana11

Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)

Blatul 1: Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam praful de copt,faina si cacao,amestecam bine pina obtinem o masa omogena.Se incalzeste cuptorul pina la 180-200C.Forma pentru coacerea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2009, 20:19
Poze?
la 12.05.2009, 20:34
o sa pun si poze dar monentan le am pe tel...tre sa caut iar unul cu cablu sa pot sa le descarc si eu
la 14.05.2009, 00:23
imi cer scuze pt calitatea pozelor...
la 14.05.2009, 09:48
luminita, data viitoare cand executi minunatia asta, mai fa niste poze cu un aparat foto, te loooog eeeu..tare vreau sa vad cum arata! nu am mancat niciodata..
la 17.05.2009, 00:10
Interesanta denumire pentru tort!
Ca si tine, luminita, si eu am sumedenie de poze facute de nora mea cu telefonul si nu le pot descarca.Mare pacat!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking