Tort "M4 Sherman"

Postat de marcelika in Torturi
1 Dec 2013 | 3469 vizualizari
Tort "M4 Sherman"

Am reusit , sau nu ? Voi sa-mi spuneti ! Oricum, eu sunt mandra de ce am facut !

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 10 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • Sirop:
  • 1 l apa
  • 300 grame zahar
  • 2 sticlute esenrta rom
  • Crema:
  • 300 grame ciocolata neagra menaj
  • 600 ml frisca lichida Hulala
  • 1 plic gelatina
  • Pentru imbracat blatul :
  • un pachet unt
  • 100 grame zahar pudra
  • Pasta de zahar:
  • 1 lingura de apa
  • 1 plic gelatina
  • 1/3 plic sare de lamaie
  • 1 lingurita miere de albine
  • 70 ml ulei
  • 50 grame amidon alimentar Gustin
  • 1000 gr zahar pudra
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Pasta de zahar trebuie facuta cu o zi doua inainte:

Punem un ibric cu cele 8 linguri de apa, sarea de lamaie si gelatina hidratata intre timp, la bain-marie. Le dam de pe foc inainte de a fierbe, trebuie doar sa se topeasca gelatina, si punem uleiul.

Intre timp cernem de doua ori zaharul pudra pentru a nu avea cocoloase si impuritati. Dupa ce se raceste si se incheaga putin gelatina adaugam amidonul si mierea. Omogenizam si incepem sa punem zaharul pudra putin cate putin amestecand mereu. Cand nu mai putem amesteca, rasturnam pe masa si incepem sa framantam pana ajunge de consistenta unei plastiline. Se pune in folie de plastic si se baga in frigider.

Cand vrem s-o folosim o scoatem cu o ora inainte pentru a ajunge la temperatura camerei si o framantam pentru a putea s-o modelam, s-o intindem cu sucitorul.

Blaturi:

Separati albusurile de galbenusuri. Se bate galbenusul cu 6 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 6 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata in care am incorporat si cacaua, si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine. Se pregateste tava...eu am vrut dreptunghiulara  pentru ca e mai mare....pe tava am pus hartie de copt.

Al doilea blat (turela) l-am copt intr-un vas rotund de yena. Am impartit compozitia in cele doua tavi in functie de marimea lor.

Crema :

Punem gelatina la hidratat 10 minute, dupa care o punem la bain-marie pentru a se topi, o lasam sa se raceasca si sa se intareasca putin.

Punem pe foc mic ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam incontinuu pana se topeste ciocolata si dam la rece.

Mixam restul de frisca. Cand s-a racit ciocolata, adaugam gelatina , omogenizam si mixam foarte bine, dupa care amestecam totul cu frisca alba si omogenizam.

Avem blaturile reci, avem crema, avem pasta de zahar, facem siropul si ne apucam de treaba:

Taiem cele doua blaturi in doua.

Aducem blatul la forma de tanc....m-am inspirat din world of tanks , il insiropam, punem strat de crema, adaugam cel de-al doilea blat, punem putina crema si "lipim" turela, crema , capacul turelei si acum, foarte important, imbracam totul cu crema de unt deoarece el este liantul dintre tanc si "armura" lui verde...pasta de zahar.

Punem amidon pe o folie alimentara.....mai mare.....punem pasta de zahar si o intindem cu merdeneaua (sucitorul) cat ne permite....sa nu fie ft subtire pt ca se va rupe, dar nici prea groasa, doar de marimea tortului, chiar un pic mai mare pentru a-l putea imbraca bine.

Se orneaza dupa dorinta si imaginatie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "M4 Sherman"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de Alepaty

Desert tort cu capsuni

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Postat de mirela0911

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2013, 20:29
Este foarte reusit , dar ma distreaza rau teava tunului )
Bravo!
la 01.12.2013, 21:05
la 02.12.2013, 12:39
Ina
la 02.12.2013, 19:57
Ina, inca mai este tort....ma mir si eu.....teava au sectionat-o sa serveasca toata lumea........e chiar gustoasa grisina cu pasta de zahar pe ea.....nu e ea prea aratosa.....))))))))
la 02.12.2013, 19:57
va multumesc frumos !

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking