Ingrediente
Blat:
- 2 lg ness,
- 6 oua,
- 200 g zahar,
- 1 plic zahar vanilat,
- 125 g faina,
- 1 lgt praf de copt
Crema:
- 500 g branza de vaci,
- 500 g mascarpone( ricotta ),
- 2 portocale,
- 200 g zahar,
- 1 lgt coaja rasa de portocala,
- 300 ml frisca lichida
Sirop:
- 1 lg ness,
- 75 ml apa,
- 3 lg zahar pudra,
- 4 lg rom
Mod de preparare
Ptr.blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte;batem albusurile spuma cu 100 g zahar;mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Ptr.crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate; obtinem o crema foarte fina
Ptr.sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul
Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se umplu foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul; dam la rece pentru minim 3 ore; apoi batem frisca si ornam tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|