Ingrediente
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 ml ulei
- 100 ml apa
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- plus inca o jumatate de portie de blat
- crema ganache
- 600g ciocolata
- 800ml frisca + 200ml frisca
- 2 plicuri de gelatina
Mod de preparare
Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.
Am pus gelatina la inmuiat cu 6 linguri de apa rece. Ciocolata am pus-o la topit cu 800 ml de frisca. Am incalzit doar pana la punctul de fierbere. Dupa ce s-a racorit am adaugat gelatina si am omogenizat. Am batut 200 ml de frisca si am amestecat cu ciocolata racita, usor pana s-a incorporat bine.
Am folosit la baza un blat (blatul fiind negresa din 5 oua) facut in tava de 20/30 + o prelunghire de vreo 3 degete si un pic peste jumatate de blat partea de deasupra.
Am pus foaie blat, crema, foaie blat, crema, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema blat, crema, blat si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|