Ingrediente
- BLAT
- 6 oua
- 3 linguri apa
- 1 praf de sare
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt
- CREMA
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahar
- 5 linguri amidon
- 3 linguri nessquik
- 250 ml frisca lichida
- SIROP:
- 200 ml apa
- 2 linguri zahar
- esenta de rom
- CREMA DE UNT:
- 200 gr unt
- 150 gr zaar pudra
- esenta de vanilie
- PASTA DE ZAHAR:
- 60 ml apa
- 5 gr gelatina
- 50 gr miere
- 50 gr amidon
- 50 gr ulei de palmier
- 600-700 gr zahar pudra
Mod de preparare
Blat :
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Crema:
400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.Se incorporeaza frisca in crema rece.
Siropul
Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema de unt
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Pasta de zahar
reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-43850.html
Mod de asamblare
Blatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).
Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.
Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.
Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LIMUZINA" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|