Tort LIMUZINA

Postat de Dea_Dea in Torturi
16 Aug 2013 | 3233 vizualizari
Tort LIMUZINA

Este un tort facut cu drag pentru Denisa !! Asa a fost comanda :D, asa l-am facut :)

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 3 linguri nessquik
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA DE UNT:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zaar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR:
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 600-700 gr zahar pudra

Mod de preparare

Blat :

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.Se incorporeaza frisca in crema rece.

Siropul

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema de unt

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Pasta de zahar

reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-43850.html

Mod de asamblare

Blatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).

Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.

Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.

Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LIMUZINA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata neagra

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata neagra

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se tapetează fundul unei forme cu...

Citeste continuarea

Desert tort 16 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 16 ani

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2013, 15:08
Foarte frumos tortuletul! Felicitari!
la 16.08.2013, 15:09
Frumos si delicios :-)
la 16.08.2013, 15:11
Corina multumesc
la 16.08.2013, 15:11
la 16.08.2013, 15:11
Any

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking