Tort jucăuş

Postat de botcrina in Torturi
27 Iul 2014 | 3001 vizualizari
Tort  jucăuş

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele

Mod de preparare

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi  gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.

Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.

Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.

Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl  tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.

Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos  bezele pe margini.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort jucăuş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Tort

Postat de caroline

Tort

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri . Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2014, 19:25
Jucaus ca nu sta in gura
la 27.07.2014, 19:29
Mulţumesc babi!
la 27.07.2014, 19:30
Tot din joaca aluneca repede pe gat!
la 27.07.2014, 19:31
Asa este Buni!
la 27.07.2014, 19:42
delicios

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking