Tort jucăuş

Postat de botcrina in Torturi
27 Iul 2014 | 3014 vizualizari
Tort  jucăuş

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele

Mod de preparare

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi  gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.

Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.

Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.

Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl  tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.

Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos  bezele pe margini.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort jucăuş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine si bezea de lamaie

Postat de CameliaComan

Desert tort cu afine si bezea de lamaie

Blat Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2014, 19:25
Jucaus ca nu sta in gura
la 27.07.2014, 19:29
Mulţumesc babi!
la 27.07.2014, 19:30
Tot din joaca aluneca repede pe gat!
la 27.07.2014, 19:31
Asa este Buni!
la 27.07.2014, 19:42
delicios

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking