Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
- pentru crema de lapte:
- 1 l lapte
- 1 ciocolata alba - 100 g
- 100 g amidon
- 4 linguri zahar
- 1 pachet unt - 200 g
- 100 g zahar pudra
- pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
- pentru sirop:
- 1/2 cana lapte
- 3 linguri de zahar
- 1 capucino caramel
- pentru ornat:
- pasta de lapte praf
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia.Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racait il taiem in 3.
Pregatim crema:
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.
Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.
Pregatim siropul:
Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.
Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema ( oprim cateva linguri pentru a lipii masinuta) si ultimul blat pe care il lasam neinsiropat.
Aici veti vedea cum se face masinuta.
Masinuta o acoperim cu pasta de lapte praf sau o putem orna simplu cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|