Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
21 Oct 2015 | 6511 vizualizari
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana acum in bucatarie, dar cert este ca am muncit mult ca sa ajung la acest numar de retete. Si de aceea v-am adus un desert cu origini atat frantuzesti, cat si rusesti, din cate am inteles, tare gustos. Sursa de inspiratie este aici --> http://prajituricisialtele.ro/2015/09/04/tort-napoleon.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 9 foi:
  • 200 g unt;
  • faina cat cuprinde (550 g);
  • 1 ou;
  • 100 - 150 ml apa rece;
  • 1 lingura de otet de vin.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 6 linguri faina;
  • 1 l lapte;
  • 200 g unt;
  • 1 borcan de dulceata de afine (270 g).
  • Diametru cratita: 22 cm

Mod de preparare

Foi:

Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete. Aluatul nu se framanta prea mult. Se imparte in 9 bile si se da la rece pentru 30 de minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire fie pe fundul unei cratiti unse cu ulei, fie pe dosul unei tavi (tot unsa cu ulei) daca a fost decupata cu ajutorul unei farfurii. Se coc foile pe rand.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, faina si putin lapte. Cand s-au incorporat bine, se adauga laptele putin cate putin, amestecand mereu cu un tel. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Untul se mixeaza putin apoi se incorporeaza in crema de vanilie.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza: foaie + crema + foaie +crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie + crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie +crema + foaie sfaramata + dulceata. Din cand in cand se apasa usor cu palmele peste tort pentru a face priza mai bine. Se lasa  la rece peste noapte  sau cel putin 5-6 ore, foile fiind crocante au nevoie de un timp pentru a se inmuia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Napoleon - reteta cu nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de Meea

Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Pregatim pentru prima data blatul : Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt...

Citeste continuarea

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Postat de gurita_ta2005

Tort diplomat cu crema de lamaie si mure

Murele se spala daca sunt proaspete si se lasa la scurs,iar ananasul se scoate din zeama ,se taie bucati mici si se pune deoparte la scurs. Se amesteca praful de crema cu laptele si zaharul,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2015, 18:04
delicios
la 21.10.2015, 18:12
o bunatate,felicitari
la 21.10.2015, 18:12
Felicitari si la cat mai multe retete! Delicios tort!
la 21.10.2015, 18:14
Felicitari!
la 21.10.2015, 18:15
Bravos fata vrednica,te-ai dat cu Napoleon, Iosefina a fost de acord? ..Felicitari,in curand bati mia....

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking