Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
21 Oct 2015 | 6537 vizualizari
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 200. Nu pot sa ma laud ca am facut cine stie ce lucruri complicate sau inovatoare pana acum in bucatarie, dar cert este ca am muncit mult ca sa ajung la acest numar de retete. Si de aceea v-am adus un desert cu origini atat frantuzesti, cat si rusesti, din cate am inteles, tare gustos. Sursa de inspiratie este aici --> http://prajituricisialtele.ro/2015/09/04/tort-napoleon.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 9 foi:
  • 200 g unt;
  • faina cat cuprinde (550 g);
  • 1 ou;
  • 100 - 150 ml apa rece;
  • 1 lingura de otet de vin.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri;
  • 5 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 6 linguri faina;
  • 1 l lapte;
  • 200 g unt;
  • 1 borcan de dulceata de afine (270 g).
  • Diametru cratita: 22 cm

Mod de preparare

Foi:

Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se toarna apa amestecata cu otetul pana se obtine un aluat omogen, neted , care nu se lipeste de degete. Aluatul nu se framanta prea mult. Se imparte in 9 bile si se da la rece pentru 30 de minute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie subtire fie pe fundul unei cratiti unse cu ulei, fie pe dosul unei tavi (tot unsa cu ulei) daca a fost decupata cu ajutorul unei farfurii. Se coc foile pe rand.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, faina si putin lapte. Cand s-au incorporat bine, se adauga laptele putin cate putin, amestecand mereu cu un tel. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Untul se mixeaza putin apoi se incorporeaza in crema de vanilie.

Asamblare:

Pe un platou se aseaza: foaie + crema + foaie +crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie + crema + foaie + dulceata + foaie + crema + foaie +crema + foaie sfaramata + dulceata. Din cand in cand se apasa usor cu palmele peste tort pentru a face priza mai bine. Se lasa  la rece peste noapte  sau cel putin 5-6 ore, foile fiind crocante au nevoie de un timp pentru a se inmuia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Napoleon - reteta cu nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de merisor67

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2015, 18:04
delicios
la 21.10.2015, 18:12
o bunatate,felicitari
la 21.10.2015, 18:12
Felicitari si la cat mai multe retete! Delicios tort!
la 21.10.2015, 18:14
Felicitari!
la 21.10.2015, 18:15
Bravos fata vrednica,te-ai dat cu Napoleon, Iosefina a fost de acord? ..Felicitari,in curand bati mia....

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking