Tort "NOIRE"

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
30 Iun 2011 | 7612 vizualizari
Tort "NOIRE"

Nu am rezistat pana la urma si am zis sa intru si eu in randul lumii care a facut "NOIRE". L-am pus intr-un vas de yena rotund si de aia i-am zis tort. A iesit bun dar sincer ma asteptam la mai mult. Blatul mi-a iesit foarte tare iar crema s-a intarit asa de mult (ca un jeleu foarte tare) incat per ansamblu nu a avut acel "woau ce bun este" asteptat.

Ingrediente

  • 200g unt
  • 200g biscuiti cu cacao
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de lamaie
  • 2 linguri alcool cu aroma de coaje de portocala
  • 250ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 75g ciocolata amaruie
  • 50ml lapte
  • 25g fulgi de ciocolata
  • Bilute si betisoare de ciocolata

Mod de preparare

Se topesc 100g unt la microunde.

Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma  de lamaie.

Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie adeziva se pune amestecul de biscuiti si se preseaza cu bine si uniform cu o lingura.

Se introduce la rece in frigider.

Se topesc 200g ciocolata cu lapte la microunde.

Se raceste putin si se adauga 2 linguri alcool cu aroma de portocale, frisca lichida si se amesteca.

Se adauga si 100g unt si se amesteca obtinand o compozitie lichida.

Gelatina se prepara dupa indicatiile de pe plic, se adauga in compozitia de ciocolata si se amesteca.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se pune in frigider pana a doua zi.

A doua zi se rastoarna pe platou si se scoate folia cu atentie. La mine era asa de tare ca as fi putut face orice cu ea.

Se prepara glazura topind ciocolata amaruie cu laptele la microude si se toarna peste prajitura.

Se decoreaza cu bilute si betisoare de ciocolata si fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "NOIRE"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (82)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Foret Noire

Postat de Floryella78

Tort Foret Noire

Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand,...

Citeste continuarea

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 10:21
ce-mi place sinceritatea ta!!!!
Motanel daca ai fi citit completarile mele la reteta, ai fi obtinut acel wow dorit.
Nu le-as fi facut daca desertul m-ar fi dat pe spate.
Din experienta mea cu gelatina, ciocolata, deserturile, am facut acele completari tocmai pentru ca n-a fost fix pe gustul meu.
Hai c-o s-o fac tot eu si cu acele completari si facem un noire-tunat )))
Daca voi zice wow, te anunt, da?))
la 30.06.2011, 10:32
Eu am pus mai putina gelatina si a fost ok.
la 30.06.2011, 10:39
Gaby Am citit toate retetele postate sa vad diferentele si am facut o medie iar adaugurile atipice nu am stiut ca sunt pentru inbunatatire am crezut ca sunt variatiuni din alte motive (nu am in casa.....nu-i place lui.....etc).
Multumesc pentru "tuning"
la 30.06.2011, 10:39
Ok a fost si a mea, odata ce am terminat-o intr-o zi, dar nu mi-a placut consistenta, acu 5 gr cat mai fac .
Ar avea o cu totul alta consistenta cu frisca mixata (o stiu de la tortul cu 3 feluri de cioco care chiar imi scoate un wow adanc )) ) si poate as renunta si la unt, nu ii vad rostul odata ce au destule grasime: ciocolata, cacaua (daca o pui), frisca.
la 30.06.2011, 10:41
miha Si eu m-am gandit dupa ca era bine dar era tardiv.
Multumesc

Vezi toate comentariile (82)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking