Tort "Oda Rozei"

Postat de anisoara in Torturi
30 Aug 2010 | 13853 vizualizari
Tort "Oda Rozei"

Voi descrie pas cu pas , cum se prepara si asambleaza torta in forma de pian. A fost dificil, pana am gandit, masurat, si taiat blatul pentru clavele pianului, dar in rest ...E o ideie foarte simpla si usor de realizat.

Ingrediente

  • Blatul :
  • 5 oua
  • 1 pahar de zahar  ( 200gr.)
  • Un pahar de faina ( 160gr.)
  • 2 linguri de lapte
  • Putina esenta de vanilina
  • Crema :
  • 250 gr de lapte condensat
  • 150 gr de unt
  • 100 gr de miez de nuca  un plic de zahar vanilat
  • Sirop, preparat din  dulceata de coacaze negre
  • Glazura I :
  • 150 gr de frisca, 30 %
  • 250 gr de ciocolata neagra -70%, cacao
  • 50 gr de unt
  • Un pic de rom
  • Glazura II :
  • 200 gr de ciocolata alba calitate superioara
  • 50 gr de unt
  • 3 linguri de frisca, 30%
  • Pentru decor :
  • Trandafirii -mastica de zahar pudra cu marsmelou si suc de lamie
  • Clavele pianului (albe)– biscuiti Savoyardi sau pandispan
  • Biscuti (cafenii) Finger , noir-dark

Mod de preparare

Preparea blatului:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca foarte  bine , pana se topeste ciocolata si se adauga la galbenusuri. Se mixeaza  totul impreuna.  

Intr-un vas aparte, se  mixeaza bine albusurile,  pana se maresc in volum de 3 ori , timp de 10 minute.  Se adauga ,  treptat, faina cernuta si se amesteca cu grija de jos in sus . Cu mare atentie se adauga albusurile la masa din galbenusuri, se amesteca pana obtinem un aluat  cu o consistenta pufoasa. 

Se tapeteaza o forma patrata cu partea de 24-26 cm  cu unt,  la fundul careia, se aranjeaza o foaie de hartie de pergament , unsa cu unt. Peretii se tapeteaza cu putina faina . Tot aluatul se toarna cu mare grija  in forma si se  coace in cuptorul preincalzit la 200C , timp de 40 minute. Dupa coacere, inaltimea blatului este cca de 4-4.5 cm. Pentru acest tort eu am copt 2 blaturi, adica am dublat ingredientele.

Dupa ce s-a racit in forma de coacere blatul , se scoate si se pune la congelator. Se procedeaza asa, ca pe urma sa fie mai usor de impartit in blaturi mai subtiri.  Blatul patrat se imparte in 2 jumatati , ca sa putem asambla  corpul pianului, si pe urma,  fiecare jumatate se taie de lungul ei in 2 parti. Se primesc 4  jumatati de blaturi pentru ungerea cu crema si formarea tortului. Dar nu este deajuns, avem nevoie de 5-6 blaturi, ca sa formam o torta mai inalta.  Al  2- lea blat dupa coacere , se raceste, se taie in 2 jumatati si o jumatate se imparte in 2 parti egale. O parte se va  unge cu crema si folosita ,ca baza pentru claviatura pianului.  A 2-a parte , se va imparti in parti egale de 1.5 cm si forma 9 clape.   Ne va ramane o jumatate de pandispan , care nu se va folosi la acest tort.

Prepararea cremei :

Laptele condensat se mixeaza cu untul caldut si putina vanilina. In acest caz , nu am pus crema la rece, deoarece am avut nevoie sa fie blaturile unse cu putina crema , adica cu un strat subtire de crema. 

Siropul se prepara in urmatorul fel: Separat  intr-un vas  se toarna apa calduta si dulceata de zmeura sau alta dulceata  , proportia 2:1 . Se adauga putin suc de lamaie si putin alcool. Cu siropul obtinut se unge fiecare blat, dupa aceeia se unge cu un strat subtire de crema si  se presara cu nuci pisate mare.

Tortul format se unge cu glazura de ciocolata neagra. Eu am folosit ciocolata neagra la tort si la gust e foarte bun, dar daca doriti sa faceti poze, va sfatui sa folositi ciocolata de lapte, deoarece are o culoare mai deschisa , un maron mai bland, si pozele vor fi mai reusite. Nici o reteta nu a avut atatea poze facute de mine, cate poze am facut la aceasta torta si am ramas nemultumita. Dar a fost un imbold foarte mare , pentru alt pas, serios , pe care l-am facut. O sa aflati de curand.

Clapele de la pian se ung intr-o parte cu glazura si se lasa sa se usuce bine. Dupa aceia se aranjeaza  pe un blat din pandispan de ciocolata , fara ca sa fie  unse  cu ceva si se lipsc intre ele.  Se decoreaza cu o floare de trandafir pus pe claviatura sau pe corpul pianului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Oda Rozei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu visine

Postat de timea

Tort de ciocolata cu visine

Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2010, 11:01
Frumos!
la 30.08.2010, 11:12
foarte frumos
la 30.08.2010, 12:03
suuuuuuper,despre asta vorbeai ieri....adevarata opera de arta
la 30.08.2010, 12:28
Waw!Foaarte frumos a iesit !
la 30.08.2010, 12:39
foarte frumos ,felicitari

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking