Ingrediente
- Blat
- 150 g de faina
- 6 oua
- 150 g de zahar
- 25 g de cacao
- 4 linguri de ulei
- 2 pliculete de zahar vanilat
- Decor si umplutura
- 700 g smantana pt frisca
- 500 g visine in compot sau congelate
- o esenta vanilie
- ciocolata fulgi [eu am folosit ciocolata rasa]
Mod de preparare
Blatul
Am batut zaharul cu ouale si zaharul vanilat pana ce si-au dublat volumul, adaugam uleiul si amestecam bine pana devine lucios. Adaugam faina putin cate putin si amestecam foarte bine. La sfarsit adaugam cacaoa si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.
Dam la cuptorul preincalzit pt 40 minute. Odata scos il lasam sa se raceasca destul de bine pt a-l putea taia in 3
Scurgem visinile din compot iar in zeama adaugam zahar pudra si amestecam pt a indulci compotul
Insiropam blaturile si apoi le umplem cu frisca batuta si visine. Continuom asa pana la ultimul blat
Pe ultimul blat il decoram tot cu frisca pentru a-l acoperi si il lasam la frigider pentru cateva ore sau chiar si peste noapte daca nu va trebuie in acea zi.
Scos de la frigider pe marginea tortului ornam cu fulgii de ciocolata si pe tort cu un posh il decoram dupa gust .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|