Ingrediente
- un blat de cacao
- 400 ml frisca lichida
- 200 gr visine congelate ( sau din compot)
- 50 gr zahar pudra
- ciocolata pentru decor
Mod de preparare
1.Mai intai facem blatul , nu mai scriu reteta, o aveti aici: https://www.youtube.com/watch?v=TJ2tQBjBN7M si este si in retetele mere de mai sus. Il taiem( in 2, daca il taiati in 3 o sa fie un tort foarte inalt)
2. Insiropam primul blat cu zeama de la compot + cele 50 gr zahar. Batem 300 ml frisca si asezam 3/4 din ea peste primul blat. Imprastiem visinele si asezam cel de-al doilea strat insiropat si el. Il acoperim cu restul de frisca si il punem la frigider.
3. Incalzim 100 ml de frisca si o turnam peste ciocolata rupta in bucatele. lasam un minut apoi amestecam energic pentru a se topi toata ciocolata. Scoatem tortul din frigider si il ornam cu acest ganache.
Pofta buna! Si macati cu moderatie :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|