Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Postat de Creatsa in Torturi
28 Oct 2013 | 11975 vizualizari
Tort Padurea Neagra (Reinventat)

Astazi este ziua mosului nostru drag care implineste o frumoasa varsta ,anume 80 de ani!La multi ani bunicu`!

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura mare de miere
  • Stratul de ciocolata :
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 400 g lapte condensat
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina+100 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema de visine:
  • 250 g visine (fara samburi)
  • 3 linguri de zahar
  • 3 lingurite amidon+3 linguri de apa
  • Decor:
  • ciocolata rasa
  • visine

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga uleiul, apa si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos .

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 3 parti cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei si adauga mierea.

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de abur. Insiropeaza doua felii de blat apoi unge-le cu ciocolata topita si da la frigider pana se intareste complet ciocolata.

Intre timp prepara cremele.

Pune visinele la fiert cu zaharul pana se topeste zaharul apoi pune-le intr-un blender si paseaza-le pana devin un piure fin .

Dizolva amidonul cu apa apoi adauga-l peste piureul de visine si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa crema la racit.

Pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Amesteca laptele condensat cu 100 ml lapte. Pune gelatina pe baie de abur pana se topeste cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca tare cu esenta de vanilie apoi adauga crema de lapte condensat in 2-3 transe amestecand bine pana ce este perfect incorporata. Da crema la frigider pentru 30 de minute pana prinde consistenta (amesteca din cand in cand in ea)

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat.(unsa cu ciocolata). Adauga 1/3 din crema apoi cu ajutorul unui posh pune din loc in loc 1/2 din crema de visine. Pune a doua foaie de blat ,crema de lapte si restul de crema de visine apoi acopera cu ultimul blat pe care il insiropezi in prealabil. Imbraca tortul cu restul de crema si decoreaza-l dupa preferinte cu ciocolata rasa,aveline din crema si visine.

Lasa tortul la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra (Reinventat)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Tort de ciocolata

Postat de simona72

Tort de ciocolata

Pentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca....

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si visine

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu ciocolata si visine

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu. Se pune untul la topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 09:59
Delicios! Multă sănătate bunicului!
la 28.10.2013, 09:59
Multumesc Cris
la 28.10.2013, 10:02
Vaiiiii...de dimineatza ne-ai luat cu bunatati !!!
la 28.10.2013, 10:07
Eu nu ştiu să-l fac nici pe cel standard, darămite reinventat.
la 28.10.2013, 10:09

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking