Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

Postat de rhapsody in Torturi
6 Apr 2013 | 6356 vizualizari
Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

Va place Pavlova? Eu o ador pur si simplu, o divinizez. Drept urmare de fiecare data cand ma aleg cu albusuri mai multe, sfarsesc prin a face desertul acesta irezistibil. Probabil stiti ca, de regula, Pavlova se umple/orneaza cu fructe proaspete, am zis sa schimb putin "traditia" si sa fac din miezul de nuca o vedeta. ;)

Ingrediente

  • Blat
  • 144 g albus
  • 300 g zahar brun pudra
  • 1 lgt otet
  • 1 lg rasa amidon
  • 3 lg rase cacao
  • 20 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • Miez de nuca caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g miez de nuca jumatati
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 100 g miez caramelizat

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzim cuptorul  la 140°C.

2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.

4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie. 

5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari  cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.

6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un poche si formam o bordura inalta.

7.  Reducem temperatura la 120°C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.

Caramel:

Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la  transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (cele 50 g) le amestecam cu caramelul ca sa se acopere bine apoi le scoatem pe o hartie de copt (acestea vor ramane pentru decor). Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit  zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.

Crema:

1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in  compozitie.

2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.

Asamblare:   

Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta  si jumatatile caramelizate de miez de nuca.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova, cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Raffaello

Postat de rocsi_1612

Desert tort Raffaello

Incepeti cu prepararea  siropului  pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l...

Citeste continuarea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Postat de timea

Tort de piscoturi cu ciocolata

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 06.04.2013, 09:19
F frumos tortul tau si cred ca este fbun, tot mi-am propus sa-l fac si eu, nu l-am facut niciodata, bravo!!!
la 06.04.2013, 09:20
Ce bine arata si daca este cu nuci este minunat
la 06.04.2013, 09:21
Superba! Si mie imi place mult!
la 06.04.2013, 09:33
delicios
la 06.04.2013, 10:22
Cat de bine arata!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking