Tort pentru mama

Postat de lilik in Torturi
4 Iul 2013 | 15858 vizualizari
Tort pentru mama

Ei bine dupa cum am scris la titlu acest tort l-am facut pentru mama mea draga,care pe 26.06 a implinit o frumoasa varsta...La multi ani draga mama!!!!Multumim pentru tot ce faci pentru noi si te iubim mult. Am facut acest tort cu mousse de ciocolata alba si cirese,exact pe gustul mamei(doar ciocolata alba e preferata ei :D) si va spun ca este o combinatie chiar reusita(poate mult mai buna cu visine). Va las reteta si sper sa va fie pe plac.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet de vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu faina

Pentru mousse de ciocolata alba:

  • 500 ml smanatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata alba de calitate
  • 5 gr gelatina in foi
  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Pentru sirop si cirese:

  • 350 gr cirese(visine) fara samburi
  • 200 ml apa
  • 100 ml vin moscato dulce(sau kirsch)
  • 5-6 linguri zahar

Pentru decor :

  • frisca
  • ciocolata alba
  • cirese.

Mod de preparare

Prima data pregatim blatul:

-separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu zaharul si un praf de sare ca pentru bezele,apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,iar la sfarsit faina si vanilina cernute.

-amestecam bine,apoi punem compozitia intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul cu scobitoarea,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim ciresele:

-punem intr-o craticioara ciresele(visinele) curatate impreuna cu apa,zaharul si vinul,apoi punem pe foc mic si lasam sa fiarba cu capacul pus pana siropul scade si ciresele sunt fierte dar nu foarte moi(10-15 minute),apoi lasam sa se racoreasca.

Cand blatul si siropul sunt reci pregatim mousse-ul de ciocolata alba:

-punem gelatina la inmuiat pentru cateva minute in apa rece.

-intre timp topim ciocolata cu 200 ml smantana pentru frisca pe baie de aburi,apoi cand ciocolata e topita o luam de pe foc si topim in ea gelatina inmuiata.

-lasam sa se raceasca,apoi mixam restul de smantana pentru frisca cu cele 3 linguri de zahar pudra si o amestecam cu ciocolata topita.

Cand avem totul pregatit putem asambla tortul:

-taiem blatul in 2 si o parte o punem pe o farfurie(platou) si deasupra asezam ciresele din sirop si insiropam si blatul, deasupra punem mousse-ul de ciocolata alba,apoi acoperim cu cealalta parte de blat pe care o insiropam cu siropul ramas.

-dam la rece pentru cateva ore(o noapte chiar),iar a doua zi il decopram dupa plac cu frisca,ciocolata alba si cirese sau cu ce va place mai mult.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Mama (Magdalena-Adriana 78 de ani)

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri nuca macinata, alternand cu...

Citeste continuarea

Desert tort ''Mama 75''

Postat de Constelatialeu

Desert tort ''Mama 75''

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.07.2013, 10:21
ce fain e
la 04.07.2013, 10:21
Sa-ti traiasca mamica ta si sa fiti toti sanatosi si uniti! Frumos tortuletul si cred ca si fffoarte deliciossss.......!
la 04.07.2013, 10:22
wowww.....arata dementisl!!!!imi place felicitari!!!!
La multi ani mamaei tale!!!!
la 04.07.2013, 10:26


La Mulţi Ani mamei tale! Sănătate multă!
la 04.07.2013, 10:31
La multi ani mamei!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking