Tort pentru sagetatoare

Postat de rocsi_1612 in Torturi
17 Dec 2011 | 4543 vizualizari
Tort pentru sagetatoare

Daca tot a fost ziua mea ,am venit si cu tortuletul,insa l-am denumit asa pentru ca suntem 3 sagetatoare in familie:bunica,eu si mami!!!Va invit pe toti la o feliuta!!!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 100 gr margarina la pachet
  • 300 ml apa minerala
  • 250 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 270 gr faina(poate sa va trebuiasca o lingura in plus sau in minus)
Crema de ciocolata:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 3 foi gelatina(5 gr au toate trei)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
Crema de lamaie:
  • 375 ml lapte de soia
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 foi gelatina
Pentru sirop:
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina apa
Pentru ornat: 
  • 200 ml frisca vegetala
  • 70 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blatul:

Topim margarina la microunde sau pe baie de aburi.

Aceasta o amestecam cu telul,impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste putin.

Adaugam apoi apa minerala ,zeama de lamaie si esenta.

Praful de copt il amestecam intr-un bol cu praful de sare,faina si cacaua.

Le amestecam bine,apoi incepem sa le incorporam in compozitia cu margarina.

Batem bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Luam o tava de tort,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia de blat in tava si o dam in cuptorul incins.

Lasam  la o temperatura potrivita pana blatul este copt,cam 35 de minute(faceti testul cu scobitoarea).

Cand este gata il lasati sa se raceasca,apoi taiati 3 foi(o sa va iese 3 foi subtirele).

Crema de ciocolata:

Punem cele 3 foi de gelatina la hidratat 10 minute,in apa rece.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim.

Intr-un bol punem faina,zaharul,cacaua si cateva linguri de lapte.

Le amestecam bine pana obtinem o pasta.

Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

Cand acesta incepe sa fiarba,adaugam compozitia din faina si invartim continuu.

Cand se ingroasa ca o budinca o luam de pe foc.

Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine.

Incorporam si ciocolata topita apoi punem crema la racit,dar acoperim cratita sa nu prinda pojghita.

Cand este rece punem si esenta de rom.

Crema de lamaie:

Intai punem gelatina la hidratat,10 minute in apa rece.

Faina o amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte,si invartim bine, bine.

Restul il punem la fiert cu zaharul vanilat.

Cand da in clocot punem compozitia de faina si invartim mereu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata o luam de pe foc si adaugam gelatina,pe care o amestecam bine,si esenta de lamaie.

Lasam sa se raceasca,dar acoperiti cratita.

Cand este rece adaugam zeama si coaja de lamaie.

Siropul:

Amestecam bine apa cu zaharul pudra si esenta.

Asamblare:

Tapetam o tava detasabila de tort cu folie alimentara.

Punem prima foaie ,o insiropam putin(nu insiropati mult foile ca nu este nevoie) si punem crema de lamaie pe care o intindem uniform.

Punem a 2a foaie de blat,iar insiropam putin,apoi crema de ciocolata,pe care o intindem bine pe toata suprafata foii de blat.

Acoperim cu foaia trei de blat si o insiropam.

Intr-un bol batem frisca bine(neaparat sa fie tinuta la rece inainte de a o mixa).

Imbracam tortul in frisca.

Cele 70 de gr de ciocolata amaruie,am topit-o ,apoi am pus-o intr-o punga,am gaurit un colt si am facut diverse forme de hartia de copt.

Le-am pus la frigider sa se intareasca apoi am decorat tortul.

A iesit un tort frumos si simplu,cum mi-am dorit,mai ales ca este si de post.Nu este poate extraordinar,dar sunt sigura ca va fi delicios(abia maine il tai;) , dar am gustat din creme si erau delicioase).

Reteta de blat o am de la Ionela2682.(iti multumesc mult)!!!!

Maine vin si cu sectiunea!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru sagetatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de lamaie si afine

Postat de mirela0911

Tort cu crema de lamaie si afine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se...

Citeste continuarea

Tort cu biscuiti si crema de vanilie

Postat de deyutzky

Tort cu biscuiti si crema de vanilie

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.  Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2011, 22:25
la multi ani tuturor!! frumos tort ai pregatit!!!
la 17.12.2011, 22:27
Ionela iti multumec pentru urari si multumesc pentru reteta de blat
la 17.12.2011, 22:28
E de la mine??
la 17.12.2011, 22:28
la cate retete am preparat nici nu le mai stiu numarul!!
la 17.12.2011, 22:30
Frumos si gustos tort ai facut Rocsi
La multi ani sagetatorilor si inca o data si tie

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking