Tort pentru tati meu

Postat de ionix in Torturi
10 Ian 2011 | 7545 vizualizari
Tort pentru tati meu

tati meu a împlinit 53 de anişori pe 2 ianuarie... aşa că, am dat petrecere şi am făcut şi un mic tortuleţ....

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • două albuşuri
  • 7 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 4 linguri cu cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 200 g brânză dulce mai uscată
  • 150 ml frişcă bătută
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • câteva mure
  • Pentru decor:
  • un compot de prune
  • câteva mure
  • un plic de budincă cu vanilie

Mod de preparare

Preparare blaturi:

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaoa iar apoi se toarnă în ploaie peste restul compoziţiei, amestecând de jos în sus. Se pune şi esenţa de rom. Punem hârtie de copt pe tava de tort, încingem cuptorul. Compoziţia o împărţim în două părţi egale şi coacem două blaturi la foc potrivit, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blaturile, iar apoi se pun la răcit.

Preparare cremă:

Brânza dulce trebuie scursă foarte bine, ar fi indicat să fie o brânză mai uscată puţin. Se freacă brânza cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când zahărul s-a topit. Untul se freacă spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se amestecă bine untul cu brânza şi punem frişca, lingură cu lingură, amestecând bine pentru omogenizare. Se adaugă şi coaja de lămâie iar apoi împărţim crema în două. Într-una din creme punem şi câteva mure.

Budinca se va prepara conform intrucţiunilor de pe ambalaj dar cu 400 de ml zeamă de la compotul de prune, în loc de lapte

Asamblare:

blat-cremă-blat-cremă cu mure- puţin din budince cu zeamă de compot- felii de prune din compot şi mure- restul de budincă. Se lasă la rece cel puţin 24 de ore iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru tati meu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Postat de rhapsody

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Desert tort diplomat de mere

Postat de vio_dreams

Desert tort diplomat de mere

Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2011, 09:29
La multi ani tatalui tau! bun tort
la 10.01.2011, 09:34
Sa-ti traiasca taticutul si sa te bucuri de el multiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ani de acum inainte,La muti ani!
la 10.01.2011, 09:36
La multi ani,tatalui tau!............................. ............tare bun tortul........................
la 10.01.2011, 09:42
53? asa de tanar?
wow

Bravo! FELICITARI!
La multi ani!
la 10.01.2011, 10:14
Oooo ce frumos...ce minunat sa-ti traiasca taticul iubit!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking