Tort poseta

Postat de angyb in Torturi
12 Noi 2012 | 3649 vizualizari
Tort poseta

Ziua de nastere a unei prietene foarte dragi asa ca am vrut sa ii pregatesc ceva special!!!!!

Ingrediente

3 foi 32/33(ingrediente pt.o foie*3) :

  • 4 oua
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1,1/2 lingurita praf de copt

1 foie 32/20:

  • 3 oua
  • 1 lingura de apa fierbinte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de praf de copt

Crema:

  • 400 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone

Glazura:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt

Decor:

  • 200 g plastelina de ciocolata(http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html)

Mod de preparare

Pentru inceput topim cicolata alba pe baie de abur impreuna cu 200 ml de frisca dupa care o dam la rece. Pregatim si budinca conform indicatilor de pe plic si o lasam sa se raceasca.

Foile: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma densa .Adaugam o lingura de apa fierbinte si galbenusurile .Adaugam faina alba si praful de copt amestecand de sus in jos. Coacem foile in cuptor preincalzit la 180 de grade pana cand trec testul cu scobitoarea.

Crema:

Batem spuma 200 ml frisca dupa care adagam crema de ciocolata si continuam sa batem pana cand se ingroasa. adaugam budinca di mascarponele di amestecam bine.

Glazura: Topim pe baie de abur ciocolata menaj impreuna cu untul .

Asamblarea: Pe o hartie de copt desenam forma de poseta si taiem foile mari dupa forma obtinuta ,foia mai mica o taiem dupa sablonul din partea de jos a posetei. trecem la asamblarea tortului: Prima foaie +crema, a doua foaie+crema.foia mica+crema,a treia foie +crema.

Turnam grazura peste tort si il decoram dupa placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort poseta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu coacaze rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu coacaze rosii

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se...

Citeste continuarea

Tort cu dublă cremă de zmeură

Postat de diaconta

Tort cu dublă cremă de zmeură

Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte. Eu am fost cam presata de timp/ Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 11:34
Daca e cu rosu atunci sigur imi place poseta si tortul
la 12.11.2012, 11:37
imi place floarea de mor!
la 12.11.2012, 11:37
Geanina multumesc mult!!!!
la 12.11.2012, 11:38
Mie imi pplace , dar , te rog , data viitoare , in loc de negru foloseste o culoare mai optimista , albastru , de exemplu , chiar si cacaniul pare mai optimist .
la 12.11.2012, 11:39
Dobrezaira dupa ce am facut floare era cat pe ce sa nu o mai pun pe tort voiam sa o pastrez Multumesc

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking