Tort profiterol

Postat de ela in Torturi
2 Ian 2010 | 16959 vizualizari
Tort profiterol

ESTE DELICIOS

Ingrediente

  • pt gogosele
  • 8oua,
  • 400gr faina,
  • 200gr margarina,
  • 2linguri zahar,
  • un varf cutit sare fina,
  • 2lingurite bicarbonat,
  • 2lingurit zeama lamaie,
  • 500ml apa,
  • margarina si faina pt uns si tapetat tava.
  • Pt crema
  • 4oua,
  • 300gr zahar,
  • 200gr faina,
  • 1l lapte,
  • 1 pachet margarina,
  • 1fiola esenta vanilie.
  • 2plicuri zahar vanilat.
  • 1l frisca pt interiorul tortului si pt decorat.
  • 200gr ciocolata menaj sau cu lapte pt ornare

Mod de preparare

Pui la fiert  apa cu sarea,zaharul si margarina.Cand da in clocot torni toata faina si amesteci energic 2minute pana cand compozitia se omogenizeaza si se desprinde usor de pe peretii vasului.Lasi cateva minute sa se raceasca apoi pui ouale pe rand,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza complet.La urma pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Daca aluatul este pre moale mai incorporati 1-2linguri faina.Iei apoi cu o lingurita din aluat si asezi gramajoare in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina lasand distanta intre ele ca sa nu se lipeasca.Dai tava la cuptor la foc potrivit si coci 15min fara sa deschizi cuptorul,pana cand se umfla gogosile si se rumenesc putin.e scoti din tava pe un platou si le lasi sa se raceasca.

Va trbui sa coci mai multe tavi.Intr timp faci crema-bati albusurile adugi zaharul mixand in continuare apoi pui faina si subtiezi cu laptele.Fierbi compozitia la bain-marie pana se ingroasa apoi dai vasul la o parte si cand crema este numai calduta adaugi margarina bucatele si amesteci bine pana se topeste toata.Topesti ciocolata cu uleiul sau cu 1-2linguri lapte intr-un vas la bain-marie si lasi sa se raceasca.

Bati frisca si pui 3linguri din ea in crema pregatita mai devreme.Pe un patu rotund pui in cerc gogoselele apoi cu o lingura pui crema peste fiecare,apoi frisca si din nou gogosi crema si frisca in cateva straturi pana termini gogosie.Ultimul strat va fi din frisca intinsa peste toate gogoselele si apoi tot frisca spritata pe trt si pe marginile lui.Glazura topita se imprastie cu o lingura pe tot tortul si pe margini si se lasa cateva ore la rece.Se serveste cu inghetata de ciocolata sau fara.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2010, 04:13
aveam poze dar nu am putut sa le trimit mi-a jucat feste laptopul
la 02.01.2010, 04:54
mai exista un bucataras ela?
la 02.01.2010, 10:09
bine ai venit, Ela! esti singura Ela din cate am vazut eu
la 02.01.2010, 11:31
Bine ai venit. Mai avem o Ala, tot din Timisoara! .
la 02.01.2010, 11:32
bine ai venit si la cat mai multe retete

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking