Tort racoritor cu banane

Postat de ralu_ca in Torturi
25 Feb 2013 | 8814 vizualizari
Tort racoritor cu banane

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 banane
  • decoratiuni

Mod de preparare

Intr-un vas se mixeaza 150 g zahar cu galbenusurile pana devine omogen, adaugam laptele, faina in ploaie sa nu se formeze cocoloase si lasam pe foc pana se ingroasa crema. Crema o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam gelatina (pregatita cf instuctiunilor de pe pachet ). Separat batem albusurile cu 150 g zahar si le adaugam in crema amestecand continuu.

Intr-o tava sau cratita rotunda punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece, asta ca sa nu aveti surpriza sa nu se mai dezlipeasca crema si incepem cu un strat de crema, banane taiate pe lungime, crema, banane si la sfarsit crema.

Introducem la frigider pana a 2a zi, apoi pe un platou rasturnam continutul. Dezlipim folia cu grija, apoi il decoram...asa cum doriti.

Spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Postat de Pungasa_Rogue

Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Tort spirala cu crema de fructe de padure

Postat de Geanina87

Tort spirala cu crema de fructe de padure

Pentru crema : Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute, apoi se storc bine si se dizolva in laptele cald.Frisca se bate cu zaharul,apoi se amesteca cu mascarpone,laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2013, 19:15
Cred ca zaharul se mixeaza cu galbenusurile(pe care le-ai omis).E foarte bun,fara sa fie copt.
la 25.02.2013, 19:22
nu-mi plac bananele,dar arata bine tortul tau
la 25.02.2013, 20:05
la 25.02.2013, 20:41
la 25.02.2013, 22:07
Mmm ce bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking