Tort racoritor cu banane

Postat de ralu_ca in Torturi
25 Feb 2013 | 8807 vizualizari
Tort racoritor cu banane

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 banane
  • decoratiuni

Mod de preparare

Intr-un vas se mixeaza 150 g zahar cu galbenusurile pana devine omogen, adaugam laptele, faina in ploaie sa nu se formeze cocoloase si lasam pe foc pana se ingroasa crema. Crema o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam gelatina (pregatita cf instuctiunilor de pe pachet ). Separat batem albusurile cu 150 g zahar si le adaugam in crema amestecand continuu.

Intr-o tava sau cratita rotunda punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece, asta ca sa nu aveti surpriza sa nu se mai dezlipeasca crema si incepem cu un strat de crema, banane taiate pe lungime, crema, banane si la sfarsit crema.

Introducem la frigider pana a 2a zi, apoi pe un platou rasturnam continutul. Dezlipim folia cu grija, apoi il decoram...asa cum doriti.

Spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Postat de Oana

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare  pana devin pufoase Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa...

Citeste continuarea

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2013, 19:15
Cred ca zaharul se mixeaza cu galbenusurile(pe care le-ai omis).E foarte bun,fara sa fie copt.
la 25.02.2013, 19:22
nu-mi plac bananele,dar arata bine tortul tau
la 25.02.2013, 20:05
la 25.02.2013, 20:41
la 25.02.2013, 22:07
Mmm ce bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking