Ingrediente
- Pentru blat:
- 130 g unt
- 100 g zahar pudra
- 6 oua
- 100 g zahar tos
- 125 g faina
- 150 g ciocolata cu lapte
- Pentru crema:
- 200 g mascarpone
- 2 linguri zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 300 ml frisca
- 1 plic intaritor de frisca
- 300-400 g coacaze rosii
Mod de preparare
Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste compozitia cu ciocolata cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin. Iar la urma adaugam si restul de spuma de albusuri. Punem compozitia intr-o forma de diametru 24 cm si introducem in cuptorul incalzit in prealabil cca. 40-45 de minute. Cand este gata, il lasam sa se raceasca si blatul se taie in doua.
Stiind ca blatul este un pic cam dulce, de data aceasta l-am insiropat cu suc de struguri.
Intre timp pregatim crema:
Amestecam mascarponele cu zaharul si sucul de lamaie. Frisca impreuna cu praful intaritor se mixeaza si se adauga in crema mascarpone. Coacazele le spalam si cu ajutorul unei furculite se desprind de pe codite. Le lasam un pic la scurs (surplusul de apa) sau le punem pe servetele de bucatarie pentru ca apa sa fie absorbita.Din cantitatea de boabe de coacaze punem deoparte pentru decor iar restul de bobite se adauga la jumatate din compozitia de mascarpone si frisca . Cealalta jumatate o folosim sa decoram tortul.
La capitolul decor - se pot folosi fructe dupa placul si pofta fiecaruia!
Din cauza caldurii excesive, nu am reusit sa decorez tortul cum mi-as fi dorit(cum am pus ciocolata s-a si topit), dar pot sa ma declar multumita:)!!!!, bineintele copii au fost in extaz :))!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor de vara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|