Ce-i drept spre rusinea mea ,blatu l-am cumparat,eram intr-o criza de timp si solutia a venit rapid, super bun si asa
Blatul se desface cu grija( este gata taiat in trei ).
Un kg de frisca se bate bine cu patru intaritoare si zaharul dupa care se amesteca cu mascarponele care a fost mixat cu mixerul 3-4 minute inainte.
Ciresele din compot (compot pregatit in casa de mine in toamna) se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs, dupa care se scot samburii si se zdrobesc putin sa nu ramana bucati foarte mari.
Diferenta de 500 ml frisca se bate bine cu 3 linguri de zahar si 2 intaritoare -pt a imbraca tortul
Se ia un blat de tort, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune din crema 4-5 linguri dupa care se pun jumatate din cantitatea de cirese, peste care se pune din nou crema, 5-6 linguri, se pune al doilea blat,se procedeaza la fel si apoi al treilea blat si ultimul.
Se imbraca cu frisca ,se decoreaza cu bilute de ciocolata,migdale,bombonele,cirese speciale pt torturi(au ramas doar 5 ,4 s-au furat de catre piticii mei)
A fost un tort grozav de bun si de apreciat