4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
O nebunie de tort,dar fara sectiune(deci nu cere,s-a uitat de foarte mult timp de el).Tortul a fost pregatit de Sf Nicolae pe data de 6 decembrie 2010,pentru preotul din Vinaros-Spania ,care este Nicolae.Ce-i drept a fost taiat si impartit acolo cu majoritatea enoriasilor bisericii care au ramans pana la final ,dar mi-a fost jena sa fac poza la sectiune taiata,va spun sincer,
Ingrediente
Mod de preparareCe-i drept spre rusinea mea ,blatu l-am cumparat,eram intr-o criza de timp si solutia a venit rapid, super bun si asa Blatul se desface cu grija( este gata taiat in trei ). Un kg de frisca se bate bine cu patru intaritoare si zaharul dupa care se amesteca cu mascarponele care a fost mixat cu mixerul 3-4 minute inainte. Ciresele din compot (compot pregatit in casa de mine in toamna) se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs, dupa care se scot samburii si se zdrobesc putin sa nu ramana bucati foarte mari. Diferenta de 500 ml frisca se bate bine cu 3 linguri de zahar si 2 intaritoare -pt a imbraca tortul Se ia un blat de tort, se insiropeaza cu siropul de la compot, se pune din crema 4-5 linguri dupa care se pun jumatate din cantitatea de cirese, peste care se pune din nou crema, 5-6 linguri, se pune al doilea blat,se procedeaza la fel si apoi al treilea blat si ultimul. Se imbraca cu frisca ,se decoreaza cu bilute de ciocolata,migdale,bombonele,cirese speciale pt torturi(au ramas doar 5 ,4 s-au furat de catre piticii mei) A fost un tort grozav de bun si de apreciat Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu cirese si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de AlexTeacher
PASUL 1: PREPARARE BLATURI Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare...
Citeste continuareaPostat de mirela0911
Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|