Tort de Paste

Postat de Constelatialeu in Torturi
19 Apr 2014 | 5392 vizualizari
Tort de Paste

E un tortulet cu blat de nuca si doua creme....decor de sezon..iepurasi coconasi...

Ingrediente

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema 1

  • 300 g unt 65% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 150 g ciocolata neagra 52%cacao
  • 3 linguri smantana 40%grasime

Crema 2

  • 1 cutie mascarpone
  • 300 ml frisca vegetala
  • sirop de cirese amare
  • ornamente din pasta de zahar

Sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase si se topeste zaharul,se adauga nuca si faina si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se incorporeaza albusurile in galbenusuri cu miscari incete de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort,18 cm diametrul,cu hartie de copt.Se da forma la cuptorul preincalzit ,e gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a racit bine,eu l-am facut cu o zi inainte,se taie in 4.

Crema 1:

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin pana se topeste.Separat se marunteste ciocolata se,amesteca cu smantana si se pune pe foc la topit,sa nu fiarba.Se lasa 10 min apoi se mixeaza cu mixerul la viteza mare cca 10 min.Apoi incorporam ciocolata in unt,putin cate putin.Lasam la rece crema.

Crema 2:

Batem frisca bine ,apoi o amestecam cu branza mascarpone.N-am mai pus zahar pentru ca frisca e dulce.I-am dat o tenta de culoare ,adaugand putin sirop din dulceata de cirese amare.

Sirop:

Apa cu zaharu se fierb,se da la o parte si se adauga esenta de rom.Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe o farfurie,insiropam,punem un strat din crema 1,apoi foaia 2 insiropata,crema 2,foaia 3 insiropata,crema 1 la final ultima foaie si crema 2.Ornam alternativ cu crema 1 si 2 si apoi din pasta de zahar decupam iepurasi si modelam oua....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2014, 18:33
Super
la 19.04.2014, 18:51
buuuun!
la 19.04.2014, 18:51
Te-ai muncit ceva la el Cleme!! Delicios!!
la 19.04.2014, 19:26
delicios
la 19.04.2014, 19:30
Ce frumusel este!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking