Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

Postat de diaconta in Torturi
24 Apr 2011 | 4683 vizualizari
Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

Cu acest tort mi-am intampinat oaspetii cu ocazia Sarbatorii Pascale,pe langa preparatele traditionale.Vreau sa va urez si voua dragi bucatarasi sa aveti parte de Sarbatori cu pace si liniste sufleteasca,cu oameni dragi aproape,cu o masa impelsugata si bucate alese,preparate cu drag de ....bucatareala.Hristos a Inviat!!

Ingrediente

Blat:

  •  9 oua
  •  9 linguri de zahar
  •  2 linguri ulei
  • 3 linguri apa 
  • 9 linguri faina
  • Un praf de sare
  •  Praf de copt 
  •  Arome

  Crema:

  • 1 compot mare de piersici
  • 250 gr crema Mascarpone 
  • 3 galbenusuri 
  • 2 linguri zahar 
  • O lamaie 
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca lichida 
  • 1 lingura smantana dulce
  • Vanilie
  • Cirese rosii din compot

 Sirop: apa,zahar si lamaie

Decor: 

  • Capsuni
  • cirese rosii
  • frisca

Mod de preparare

Blat:

   Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se adauga cele doua linguri de zahar.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste crema de galbenusuri.Apoi se adauga si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta.Se pune intr-o forma de tort tapetata si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.Eu am lasat 30 de minute dar pentru mai multa siguranta verificati cu o scobitoare cand este gata.

Se lasa blatul sa se raceasca si intre timp preparam crema.
Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se face o spuma consistenta.Apoi adaugam doua linguri de amidon alimentar.

Punem siropul de la compot intr-un vas impreuna cu zeama de la o lamaie,daca este nevoie mai completam cu suc de piersici pana la obtinerea unui volum de 500 ml,iar vasul il punem pe foc sa se incalzeasca.Cand este suficient de cald,turnam peste amestecul de galbenusuri,amestecand mereu.Rasturnam din nou compozitia in vas si punem iarasi pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase.Amestecam mereu cu telul,deoarece se poate prinde foarte usor de vas.Lasam crema sa se raceasca.

 Frisca se bate si se lasa la frigider.Crema Mascarpone o amestecam,apoi o mixam impreuna cu crema de galbenusuri racita.

La final incorporam si frisca.

Taiem blatul in trei si il insiropam pe masura ce il asamblam.

In forma in care am copt blatul,punem o folie alimentara,apoi punem un blat,un rand de crema,asezam jumatatile de piersici din compot,mai punem putina crema,al doilea blat.Iarasi crema,cirese rosii,piersici taiate cubulete si la final al treilea blat,care prin rasturnare va deveni baza blatului.

La final decoram cu frisca,capsuni si cirese rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de Paste

Postat de susu

Tort de Paste

Pentru blatul alb  :   Separam galbenusurile de albusurile si frecam galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale. Se bat albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 16:38
ce minunatie,sunt satula dar as mai vrea si de la tine o felie
la 24.04.2011, 16:41
Mihaela cu mare drag
la 24.04.2011, 16:59
O minune dulce! Ce splendoare Dia!!! Paste Fericit si..Adevarat a Inviat!
la 24.04.2011, 17:19
Ruxy
la 24.04.2011, 18:07
Pap si eu o feliuta ca tere bine arata.

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking