Ingrediente
- Pentru blat:
- 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
- 130 g unt
- 110 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 6 oua
- 110 g zahar tos
- 125 g faina
- 300 g dulceata de caise
- Pentru ornat:
- 400 g ciocolata cu lapte/amaruie (eu am folosit 300 g)
- sos de ciocolata pentru aspect glazurat
Mod de preparare
Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.
Dupa racire se taie blatul in doua. Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat. Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata. Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|