Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider.
Ciocolata o pui intr-un vas, la baine marine. Lasi asa incet de tot, sa se topeasca ciocolata. O lasi sa se raceasca, apoi o pui in spuma de unt.
Faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea se amesteca bine impreuna.
Spuma o amesteci cu mixul de faina si albusurile in 2 rinduri, adica, intai albusul, dupa aia faina, albus, faina.
Pui la copt la cca. 170 grade, pe nivelul din mijloc, in jur de 50-60 de minute. Cind este gata, o lasi in forma. Numai a doua zi o scoti usor din forma. O tai odata.
Daca vrei sa faci tort cu fondant, pui marmelada si lichiorul (vreo 3 Linguri) la foc, si cind este fierbinte pui pe blat si o intinzi.. Restul de marmelada cu lichiör o pui si peste tort. Asa o lasi o noapte, apoi poti deocra, daca vrei cu fondant, asa cum am facut eu, sau cu ciocolata.
Pentru glazura de ciocolata:
Ciocolata o incalzesti la fel cum am scris sus. Ea are temperatura buna, daca pui un strop pe buza si nu simti ca te arde.