Tort Sacher

Postat de Dorothea in Torturi
10 Sep 2010 | 8306 vizualizari
Tort Sacher

Aici, am o reteta buna pentru un Tort Sacher. Clar, ca nu este originalul, dar este o reteta, care in alt forum se face mult de tot. E simplu de preparat si foarte buna.

Ingrediente

  • 200 gr. Unt (nu din frigider!!! trebuie sa aiba temperatura camerei)
  • 200 gr. Zahar Pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200gr. Ciocolata cu mininum 40 % cacao
  • 8 oua
  • 200 gr. faina
  • 3 lingurite de pudra de cacao
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru uns blatul:
  • Lichior de orange,
  • Marmelada de Apricose
  • Pentru glazura:
  • ciocolata de min. 40 % cacao,
  • unt de cocos

Mod de preparare

Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider.

Ciocolata o pui intr-un vas, la baine marine. Lasi asa incet de tot, sa se topeasca ciocolata. O lasi sa se raceasca, apoi o pui  in spuma de unt.

Faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea se amesteca bine impreuna.

Spuma o amesteci cu mixul de faina si albusurile in 2 rinduri, adica, intai albusul, dupa aia faina, albus, faina.

Pui la copt la cca. 170 grade, pe nivelul din mijloc, in jur de 50-60 de minute. Cind este gata, o lasi in forma. Numai a doua zi o scoti usor din forma. O tai odata.

Daca vrei sa faci tort  cu fondant, pui marmelada si lichiorul (vreo 3 Linguri) la foc, si cind este fierbinte pui pe blat si o intinzi.. Restul de marmelada cu lichiör o pui si peste tort. Asa o lasi  o noapte, apoi poti deocra, daca vrei cu fondant, asa cum am facut eu, sau cu ciocolata.

Pentru glazura de ciocolata:

Ciocolata o incalzesti la fel cum am scris sus. Ea are temperatura buna, daca pui un strop pe buza si nu simti ca te arde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tort Sacher

Postat de Oana

Desert Tort Sacher

Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....

Citeste continuarea

Tort Sacher

Postat de privatelaura

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.  Mixam foarte bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2010, 21:56
sunt prima la asa bunatate asa ca ma servesc cate mai e si las furcile
la 10.09.2010, 21:59
ce frumos este
la 10.09.2010, 22:01
Wow, ce bunatateeeeee!
la 10.09.2010, 22:01
sunt sigura ca e bun , dar astept cam mult , 7 zile ?felicitari pt. rabdare !
la 10.09.2010, 22:29
7zile?????nici o sansa.....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking