Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

Postat de ionela2682 in Torturi
15 Iul 2011 | 4511 vizualizari
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

Pentru astazi este tripla aniversare in familia mea..bunicul,sotul si nepoata,toti nascuti in aceeasi zi..am avut marea placere sa le prepar tortul si dulciurile ( fursecuri si biscuiti fiind o petrecere cu copii , doar nepoata fiind prezenta..bunicul nefiind in localitate iar sotul nefiind in tara)..acestea fiind spuse nu -mi ramane decat sa le urez 'La multi ani!

Ingrediente

  • Blatul 26 cm
  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml iaurt
  • 1 plic de gelatina+1 cescuta apa
  • cacao
  • 4 pliczahar vanilat+1 fiola esenta de vanilie
  • Decor
  • pasta de zahar
  • caramele sugus

Mod de preparare

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema:

-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)

-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam

-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,omogenizam

-impartim compozitia in doua parti egale:intr-una adaugam cacao iar in cealalta adaugam esenta si zaharul vanilat,omogenizam bine cele doua compozitii.

-blatul il taiem in 3 pe orizontala

-punem primul blat in tava de tort in care l-am si copt,insiropam ( apa + zahar fierte) dupa care cu ajutorul a 2 posuri ( sau a 2 pungi)facem cercuri  concentrice cu cele doua creme ( vezi foto)

-acoperim cu ce-l de-al 2-lea blat,insiropam si facem aceeasi operatiune ,tinand cont sa alternam invers cele doua compozitii.

-acoperim cu ultimul blat insiropat ,dam la rece pana se intareste crema.

-ungem tortul cu un strat foarte subtire de crema si-l imbracam in pasta de zahar

-decoram dupa bunul plac.( si da..litera "N" este special pusa invers!)

-tinem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Tort cu fructe si crema de mascarpone

Postat de CameliaComan

Tort cu fructe si crema de mascarpone

Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem...

Citeste continuarea

Tort cu fructe tropicale

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu fructe tropicale

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2011, 11:26
La multi ani celor 3 sarbatoriti!!! iar tortul e frumos foc
la 15.07.2011, 11:37
MERSI Rocsi....
la 15.07.2011, 12:18
La multi ani sarbatoritilor!
la 15.07.2011, 12:27
La multi ani sarbatoritilor pap eu si portia celor care nu sunt prezenti
la 15.07.2011, 12:31
La multi ani sarbatoritilor!
Arata fain tortul !

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking