Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!

Postat de RuxyRux in Torturi
7 Dec 2013 | 9693 vizualizari
Tort Tuxedo...si-o  aniversare de suflet!

Ziua de Mos Nicolae are pentru mine si o alta semnificatie mai mult decat speciala....ziua de nume a fiului nostru drag :) Am ales sa prepar acest tort splendid pentru aniversare si-i multumesc mult Gabrielei care m-a inspirat....este deosebit de bun :) Am modificat putin reteta deoarece nu am avut in casa toata ingredientele necesare, in loc de cacao am pus Nesquick( culmea tocmai cu o zi in urma se terminase cutia), si atunci am fost nevoita sa modific si cantitatea de zahar, apoi mi-a lipsit ciocolata alba si atunci am improvizat rapid o crema de vanilie. Va dati seama ca doream cu disperare sa fac tortul.. A doua zi cand l-am decorat, am zis ca ar fi pacat sa-i pierd gustul original si am cumparat ciocolata alba pentru crema, dar din graba am uitat sa cumpar frisca pentru glazura si atunci am inventat pe loc o glazura doar cu ciocolata, unt si miere...a iesit exceptional la gust...iar aspectul e mai mult decat placut...sper sa va inspire si pe voi....se face destul de usor...si e delicios :)

Ingrediente

  • Pentru doua blaturi:
  • 250 gr faina
  • 80 gr Nesquick( reteta prevede cacao)
  • 2 oua mari
  • o lingurita praf de copt
  • doua lingurite bicarbonat de sodiu alimentar
  • un praf de sare
  • vanilie( am pus eu)
  • 300 gr zahar( in reteta originala sunt 400 gr)
  • 125 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 125 ml cafea proaspata( eu am pus instant)
  • Crema ganache neagra:
  • 200 gr ciocolata neagra( eu am pus 70% cacao, reteta prevede 55%)
  • 200 ml frisca lichida( eu am pus Hulala indulcita)
  • Crema de vanilie:
  • 150 ml frisca lichida( + inca doua linguri)
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • vanilie( dupa gust)
  • Crema ganache alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura de ciocolata si miere:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr unt
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

Blaturile se prepara extrem de simplu:

Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel).

Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine.

Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase).

Blaturile se coc in forma de tort tapetata cu hartie pergament.

Eu le-am copt la 160 de grade( timpul depinde de cuptor) , am facut testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.

Crema de ciocolata:

Punem intr-un vas, frisca si o incalzim, apoi in ea vom topi ciocolata maruntita(  nu am adus-o la punctul de fiebere). Amestecam foarte bine, apoi dam vasul la congelator pentru 20 de minute.

Scoatem vasul si mixam cu mixerul electric pana devine o crema spumoasa. O tinem la rece pana asamblam tortul.

Procedam la fel ca mai sus si pentru crema de ciocolata alba.

Crema de vanilie:

Punem pe foc intr-un ibric frisca lichida, amestecam ouale cu zaharul si vanilia, plus cele doua linguri de frisca rece si apoi cele doua linguri de faina, turnam totul peste frisca lichida fierbinte si amestecam pana se ingroasa. O lasam cateva minute amestecand tot timpul si o dam la rece. Inainte de a o folosi introducem mixerul si mixam pana devine foarte spumoasa.

Asamblare:

Asezam primul blat pe un platou, ungem cu o parte din crema de ciocolata( pastram a doua parte pentru imbracarea tortului). Punem deasupra crema de vanilie.

Asezam al doilea blat si deasupra crema de ciocolata( restul) cu care si imbracam tortul.

Deasupra am imbracat tortul cu crema de ciocolata alba.

Glazura se face punand ciocolata pe baie de aburi la topit, adaugam si untul si amestecam. La sfarsit cand compozitia este racita se adauga si mierea.

Se toarna peste tort si se orneaza dupa inspiratie :)...E minunat!

Multumesc inca o data draga mea Gabriela. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt,...

Citeste continuarea

Desert tort Oreo

Postat de licurici_lra

Desert tort Oreo

Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2013, 21:09
La multi ani !
la 07.12.2013, 21:11
La mulți ani fiului!!!
Tortul e senzațional!
la 07.12.2013, 21:11
La multi ani fericiti! minunat tort
la 07.12.2013, 21:12
Sa va traiasca baiatul,sa fie fericit alaturi de doi parinti iubitori!La multi ani!Facut cu atata dragoste a iesit o bunatate!
la 07.12.2013, 21:14
la multi ani!

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking