Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Postat de silvi0ara in Torturi
25 Mar 2011 | 6417 vizualizari
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125g unt
  • 250g lapte
  • 4-5 oua
  • Crema:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 500ml frisca
  • 150g zahar
  • 450g fructe de padure congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 15g gelatina
  • Pentru ornat:
  • Capsuni sau fructe de padure

 

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentric pe fundul unei forme rotunde de tort,tapetata cu hartie pergament, si se coace la cuptorul incins la 180g,35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.Se coc 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema;

Se pun fructele la foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar si le lasam sa dea cateva clocote sa mai scada zeama lasata de fructe,apoi le pasam bine cu blendarul.Gelatina se inmoaie si se dizolva la foc mic.Se amesteca iaurtul cu smantana si zaharul, apoi inglobam fructele pasate si racite,iar apoi punem gelatina. Lasam 10-15 minute la rece sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine(eventual se poate folosii si un intaritor pentru frisca).Din aceasta crema oprim cateva linguri ca sa umplem gogoselele.

Se aseaza pe un  platou blatul racit,si se aseaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza crema pe blat,se niveleaza frumos si se lasa la rece pana se mai intareste putin,apoi se aseaza de jur imprejur rozetele de aluat umplute cu crema pastrata, iar in central tortului punem capsuni taiate.Se pot folosii orice fel de fructe de padure.Se da tortul la frigider,cateva ore,dupa care scoatem inelul si pudram rozetele cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint Honore cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Postat de diaconta

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Prima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul  apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 14:29
super ideea
la 25.03.2011, 14:37
am venit la o felie
la 25.03.2011, 14:39
Cris,asa am zis si eu.
la 25.03.2011, 14:40
sufletista,te astept cu drag.
la 25.03.2011, 14:55
excelent

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking